Veelgestelde vragen: Rouwhuiskamer
Wat is een rouwhuiskamer?
Dit is een kamer in huiselijke sfeer, waar de overledene tussen overlijden en uitvaart kan verblijven wanneer om welke redenen dan ook een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is. Wij beschikken over een 2 eigen rouwhuiskamers.
Wat is het verschil met een rouwcentrum?
Uitgangspunt van de rouwhuiskamer is de persoonlijke sfeer van thuis zoveel mogelijk te evenaren. Thuis is het ook gewoon om bij de overledene te zitten, de tijd te nemen om dan herinneringen op te halen of bijvoorbeeld naar muziek te luisteren. Onze afscheidskamers zijn licht en huiselijk en kunnen door de familie naar eigen behoeften verder worden aangekleed met persoonlijke dingen, zoals foto’s, een schilderij van thuis, zijn/haar eigen dekentje of iets wat iemand erg typeert. Een belangrijk verschil met een rouwcentrum is dat de familie een eigen sleutel ontvangt. Zo kan de familie, zonder afspraak, op elk door hen gewenst tijdstip hun dierbare bezoeken, zo vaak en zo lang ze willen. Ze kunnen daar familie en vrienden ontvangen, koffie en thee zetten, de tijd nemen om op eigen wijze afscheid te nemen. Een verplaatste thuisopbaring, in alle rust.
Waar is de rouwhuiskamer?
De rouwhuiskamer is op Wilhelminastraat 64 (voormalige consistorie van het kerkgebouw, aan de straatzijde).
Wie mag er gebruik van maken?
De rouwhuiskamer is er voor iedereen die op deze manier afscheid wenst te nemen. Dus ook wanneer u een andere uitvaartondernemer of uitvaartverzekering inschakelt om het afscheid te organiseren, kunt u gebruik maken van de rouwhuiskamer van Omzien uitvaartbegeleiding.
Op onze website www.uitvaartomzien.nl vindt u meer informatie. Of kom gerust eens binnen kijken tijdens ons ‘open rouwhuiskamer’ op 27 april (Koningsdag) tussen 10.30 uur en 15.00 uur.